Κατερίνα Λαμπροπούλου

Aναισθησιολόγος

Η Λαμπροπούλου Κατερίνα γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ολοκλήρωσε την άσκηση της αναισθησιολογίας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Εργάστηκε ως επιμελήτρια επί έξι έτη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη μεικτή χειρουργική κλινική «Μεσσήνιον Θεραπευτήριο ΛΗΤΏ».

Είναι αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει εξειδίκευση στο χρόνιο πόνο, ενώ είναι εισηγήτρια των μαθημάτων της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στην Αλγολογία από το 2010. Έχει συγγράψει πλήθος δημοσιεύσεων και εργασιών σε περιοδικά και συνέδρια, πανελλήνια και διεθνή. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των κατευθυντήριων οδηγιών της Πανελλήνιας Αναισθησιολογικής Εταιρείας. Είναι Πανεπιστημιακή Υπότροφος στο ΑΕΙ Νοσηλευτικής Σπάρτης, υπεύθυνη του μαθήματος Νοσηλευτική Αναισθησιολογία.

Είναι πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας και της Πανελλήνιας Αναισθησιολογικής Εταιρείας.