ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΡΗΤΙΝΗ

Πότε χρησιμοποιούνται;

Έχετε κάποιο μικροκάταγμα στο δόντι σας; Μήπως κάποια δυσαρμονία στο χρώμα και στο μέγεθος των δοντιών; Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην οδοντιατρική είναι στον τομέα της συγκόλλησης, οδήγησε στην κατασκευή εξελιγμένων βιουλικών για την αποτελεσματική διόρθωση αισθητικών προβλημάτων στο στόμα. Ένα από αυτά τα υλικά είναι η σύνθετη ρητίνη που υπάρχει διαθέσιμη σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για να ταιριάξει με τη φυσική σας οδοντοφυΐα.

Σε σύγκριση με άλλες αποκαταστάσεις είναι πιο οικονομικές. Η διαδικασία είναι απλή και ελάχιστα επεμβατική στα φυσικά δόντια.


Ποια είναι η διαδικασία;

Αρχικά ο οδοντίατρος αδροποιεί την οδοντική επιφάνεια και εφαρμόζει το κατάλληλο συγκολλητικό σύστημα. Στη συνέχεια τοποθετείται σύνθετη ρητίνη επιθυμητής απόχρωσης και πολυμερίζεται με υπεριώδες φως. Το τελικό σχήμα αποδίδεται με ειδικά κοπτικά εργαλεία και μέσα λείανσης. Συνήθως η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία. Οι αποκαταστάσεις με ΣΡ μπορούν να είναι μια μόνιμη λύση αποκατάστασης του χαμόγελου ή προσωρινή αποκατάσταση μέχρι τη σχεδιασμένη τελική εργασία, όπως οι ολοκεραμικές όψεις. Αποτελούν ιδανική λύση για παιδιά ύστερα από τραυματισμό, κάτι που αποτελεί συχνό φαινόμενο.

Πόσο κρατάνε;

Το κύριο μειονέκτημα αυτών των αποκαταστάσεων είναι ότι απορροφούν χρωστικές όπως τα φυσικά δόντια.
Η κατανάλωση καφέ, κόκκινου κρασιού και το κάπνισμα επιδεινώνουν την αλλοίωση του χρώματος. Η συγκολλητική ικανότητα των υλικών μειώνεται όταν ασκείται υπερβολική δύναμη, όπως η δήξη νυχιών και το σφίξιμο των δοντιών. Ο οδοντίατρος σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν οι αποκαταστάσεις ΣΡ είναι κατάλληλες για εσάς.