ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ, ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ BOTOX

Το υαλουρονικό οξύ γεμίζει τις μόνιμες πτυχώσεις του δέρματος ή κάποιες περιοχές που χρειάζονται αύξηση του όγκου τους, με διαφορετικές τεχνικές ανάλογα με την περιοχή. Το υλικό έχει την υφή ενός εύπλαστου και απαλού τζελ που ρέει εύκολα κάτω από το δέρμα και στη σύνθεσή του περιέχει και ουσία με τοπική αναισθητική δράση.
Η διαδικασία είναι απλή και μετά τη θεραπεία ο ασθενής μπορεί να επανέλθει άμεσα και πλήρως στις δραστηριότητες του. Μπορεί να εμφανιστεί ένας μικρός ερεθισμός στην περιοχή έγχυσης, ο οποίος όμως υποχωρεί συνήθως σε 24 ώρες. Σοβαρές παρενέργειες δεν υπάρχουν, αρκεί να έχει προηγηθεί συζήτηση με τον ιατρό και να έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να συμπεριλαμβάνονται στο ιστορικό σας καταστάσεις όπου αντενδείκνυται η εφαρμογή του (πχ σακχαρώδης διαβήτης).

Μαζί με διάφορα συμπλέγματα βιταμινών χρησιμοποιείται και ως μεσοθεραπεία για τη βαθειά ενυδάτωση του προσώπου.


Η Θεραπεία με Botox μειώνει τις συσπάσεις των μυών που κινούν το δέρμα, με αποτέλεσμα οι λεπτές γραμμές του τελευταίου να απαλύνονται. Η δραστική ουσία του φαρμάκου, η Βοτουλινική Τοξίνη Α, είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών που παράγεται από το βακτήριο c. Botulinum και εξασθενεί τον σπασμό των μυών.

Οι παρενέργειες είναι ασυνήθεις. Εντούτοις μικρό οίδημα (πρήξιμο) ή ερύθημα (κοκκινίλα) μπορεί να εμφανιστούν, αλλά γρήγορα εξαφανίζονται. Πιο σπάνια, κάποια εκχύμωση (μελανιά) ή κεφαλαλγία, η οποία αποδράμει σε 24-48 ώρες.

Η νέα μόδα που κάνει θραύση στο Χόλιγουντ λέγεται baby botox και εξασφαλίζει υπέροχο λαμπερό δέρμα, χωρίς ρυτίδες και –το κυριότερο;- χωρίς να αλλοιώνει τη φυσική έκφραση του προσώπου! Η τάση αυτή ξεκίνησε από την Αμερική, όπου έπρεπε να βρεθεί μια λύση, καθώς οι ηθοποιοί από τη μια δεν ήθελαν ρυτίδες, οι σκηνοθέτες από την άλλη απαιτούσαν έκφραση. Και έτσι γεννήθηκε το Baby Botox ή micro Botox.

Ο ιατρός που το εφαρμόζει πρέπει να είναι ήδη έμπειρος και να κατέχει τέλεια την τεχνική καθώς με μικρότερες δόσεις απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα ανανεωμένο-και όχι παγωμένο- πρόσωπο.