ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό, πέρα από τα οφέλη στην υγεία μας, προσδίδει αυτοπεποίθηση και ψυχολογική εκτόνωση. Όσο πιο αφοσιωμένος στο στόχο του είναι ο αθλητής, τόσο καλύτερο για τις επιδόσεις του.

Συχνά ωστόσο ο υπερβολικός ενθουσιασμός οδηγεί σε τραυματισμούς και ατυχήματα.

Ο αθλητικός νάρθηκας είναι σχεδιασμένος να απορροφά τους κραδασμούς και να διανέμει τις δυνάμεις που δέχεται το στοματογναθικό σύστημα, μειώνοντας τους τραυματισμούς στους μαλακούς και σκληρούς ιστούς του στόματος.


Ένας αθλητής έχει κατά 60 φορές περισσότερες πιθανότητες να τραυματίσει τα δόντια του αν δεν φοράει νάρθηκα προστασίας.

Η Αμερικάνικη Οδοντιατρική Ομοσπονδία συνιστά τη χρήση εξατομικευμένων ναρθήκων για κάθε αθλητική δραστηριότητα που εγκυμονεί κίνδυνο τραυματισμού, όχι μόνο για τα αθλήματα επαφής αλλά και για ατομικά αθλήματα όπως ρυθμική γυμναστική και skateboarding.

Αν και υπάρχουν αρκετά είδη ναρθήκων που διατίθενται στο εμπόριο, δεν παρέχουν την απαραίτητη εφαρμογή και προστασία. Ακόμα και οι νάρθηκες που με τη βοήθεια θερμότητας (ζεστό νερό) μαλακώνουν και εφαρμόζονται στο στόμα, υστερούν πολύ σε προστασία καθώς υπολείπονται σε πάχος και συχνά δεν καλύπτουν όλα τα δόντια.


Ο καλύτερος νάρθηκας εξακολουθεί να είναι αυτός που κατασκευάζεται αποκλειστικά για σας από τον οδοντίατρό σας με τη βοήθεια ειδικού αποτυπώματος από τα δόντια σας.

Ο σωστός αθλητικός νάρθηκας είναι ένα μικρό κόστος που ,όμως, μπορεί να μας γλιτώσει από χρόνιες οδοντιατρικές υπηρεσίες, ταλαιπωρία, άγχος και πόνο.